keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Syksyn teknologiat Myllypuron ala-asteella

Syksy on alkanut tiiviisti OPS:n parissa ja tulevan Myllypuron peruskoulun suunnittelussa. iPadit ovat kuitenkin juurtuneet joka päiväiseen koulutyöhön. Myös tietokoneluokka on aktiivisessa käytössä.

Alkusyksyn suurin ponnistus on 4.- ja 5. -luokilla toteutettava Biophilia-projekti. Biophilia on islantilaisen artistin Björkin maailman ensimmäinen levy, joka on julkaistu sovelluksena. Levyn pohjalta on kehitetty Biophilia-opetusmenetelmä, jossa yhdistetään eri oppiaineita (luonnontieteet, musiikki, kuvataide jne.) ilmiökokonaisuuksiksi. Projekti toteutetaan yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion kanssa. Jokainen luokka työskentelee jonkin luonnontieteellisen ilmiön parissa ja työstää aihetta eri oppiaineiden näkökulmista. Myös teknologia on mukana projektissa esimerkiksi tiedonhaussa, säveltämisessä, työskentelyn ja tuotosten tallentamisessa. Projektin lopuksi osa oppilaista pääsee esiintymään projektin päätöskonserttiin, jossa esiintyy muidenkin projektiin osallistuneiden koulujen oppilaita.

Lisäksi odottelemme koululle kovasti uusia laitteita, joita olemme saaneet hankkeen kautta tilata. Niiden avulla yhä useampi oppilas pääsee hyödyntämään säännöllisesti tietotekniikkaa opiskelussaan.

- Marjaana ja Leea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.