keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Syksy 2015 Vuosaaren peruskoululla

Lähestyvät koulun 50-vuotisjuhlat työllistävät koko opettajakuntaa. Juhlassa myös opetusteknologian monipuolinen hyötykäyttö ja historia aina 1960-luvulta tähän päivään on esillä näyttävästi. Juhlien toteutuksessa on mukana monentyyppistä audiovisuaalista laitteistoa, jolla peilaamme juhlavieraille kuvia ja videoita koulumme menneistä vuosista. Juhlaviikon tapahtumia tallennetaan ja julkaistaan koulun Facebook-sivulla ja Instagramissa.

Uutta laitetoimitusta odotellessa olemme hankkineet yhden Chromebookin testikappaleeksi, jonka avulla tutustumme uuden laitteen suomiin mahdollisuuksiin.  Kevään laitetilauksessa pyysimme n. 40 kpl iPad Air-tabletteja ja 20 kpl HP:n Chromebookeja. Lisäksi toimitukseen pyydettiin esitystekniikkaa tukevia laitteita kuten Chromecast-mediatoistimia.


Syksyllä 2016 koulullamme alkavaa medialinjaa varten suunnittelemme toisen perinteisenmallisen ATK-tilan muuttamista monipuoliseksi mediastudioksi, johon tulisi kattavat ääni- ja videoeditointimahdollisuudet. Tämän studion rakenteen ja varustuksen suunnittelu on koululla käynnissä rinnakkain itse linjan opetussuunnitelman kehittämisen kanssa. Laitteistokannan tietotekniseksi rungoksi on suunniteltu Chromebook-kevytkannettavien ja iPadien lisäksi muutamaa iMac-pöytätietokonetta esim. videoeditointia varten.

Opettajakunnan käytössä olevat 42 iPad-tablettia ovat saavuttaneet merkittävän suosion - päivästä toiseen iPad-salkut ovat olleet varattuna usean eri oppiaineen tunneilla. Hyväksi todettuja menetelmiä ovat olleet video- ja blogityöskentely, jaettujen asiakirjojen, kuten Popplet-ajatuskarttojen ja interaktiivisten ThingLink-kuvien avulla työskentely sekä koneavusteinen musiikin tekeminen esim. GarageBand-sovelluksella. Koululla on aktiiviset opetusblogit ainakin kieltenopetuksessa ja äidinkielessä. Oppilaanohjaajan tunneilla kaikille uusille seitsemäsluokkalaisille on luotu omat blogi-sivut.  Vertaisoppimispäivänä, joka on muodostunut koulullamme jo perinteeksi, iPad:it olivat aktiivisesti käytössä mm. 8.-luokkalaiset opettivat
toinen toisiaan Hearthstone-strategiapelissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.