keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Heteniityn ala-asteen koulun kuulumisia

Kevätlukukaudella 2015 vierailimme sekä Aurinkolahden että Vuosaaren peruskouluissa. Pääsimme seuraamaan tablet-laitteiden monipuolista käyttämistä opetuksessa.

Koulussamme on luotu käytänteitä tieto- ja viestintäteknisten laitteiden (iPadien ja kannettavien tietokoneiden) lainaamisesta opetukseen. Kannettavat tietokoneet voi varata kiinteälle paikalle työjärjestykseen, mutta iPadeja varataan toistaiseksi opettajainhuoneen kalenteriin. Tarkoitus on luoda sähköinen varauskalenteri (o365), jonne varaukset jatkossa tehdään.

Oppilaat ovat käyttäneet iPadeillä erilaisia matematiikan sovelluksia, eri kirjasarjojen sähköistä materiaalia, Kahootia, Quizletiä, Tellagamia, Scratch Junioria ja kuvanneet mm. mykkäelokuvia LegoMoviella.

Ensi viikolla on Tomi Tolosen pitämä iltapäiväkoulutus kaikille opettajille. Myös Hanne Koli luotsaa meitä portfolio-oppimisessa.

Ipadeja on nyt 15 kappaletta ja kovasti odotamme, että loputkin laitteet tulevat koululle.

Tänä syksynä 12 oppilasta 4.-6. luokilta koulutetaan Digiagenteiksi. Nämä oppilaat kouluttautuvat oppilaiden ja opettajien iPad-ohjaajiksi. Hyödynnämme lisäksi kummitoimintaa tietojen ja taitojen oppimisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.