maanantai 11. toukokuuta 2015

Vuosaaren peruskoulun kevätkuulumisia

Edellisen tapaamisen jälkeen Vuosaaressa on edelleen jatkettu sosiaalisen median ja iPadien opetuskäytön kehittämistä. Into koululla onkin kasvanut niin, että nykyään tabletit ovat lähes aina varattuina opetuskäyttöön. Erityisen suosittua on edelleenkin videotyöskentely, joita eri oppiaineissa onkin harrastettu innolla.

Viime viikolla ilmaisutaidon yhdeksännen luokan ryhmä esitti lopputyönäytöksensä, jonka osana oli kokonaan iPadeilla kuvattu ja editoitu video-osuus. Koulutoimitus taas osallistui Ylen Uutisluokan päivään kahdella omalla jutullaan, jotka käsittelivät suomalaista oikeusjärjestelmää ja tuomioita. Myös nämä jutut oli kokonaan toteutettu iPadeilla.

Padien äänen tallentamisen ongelmat ratkesivat iRig-sovittimien hankinnalla. Niiden avulla olemme pystyneet liittämään ulkoisen mikrofonin padiin ja saamaan erilaisia mikrofoneja käyttöön ja äänenlaadun paremmaksi. Tosin aina ei onnistu, kuten alla olevan rikosoikeuden professorin haastattelun äänistä huomaa - mikrofoni liian kaukana haastateltavasta on oppimiskokemus, joka jokaisen aloittelevan toimittajan on joskus käytävä läpi. Sen sijaan oheinen juttu oikeudenkäynneistä onnistui mallikelpoisesti.

Juttu oikeudenkäynneistä: https://tapauslehti.wordpress.com/2015/04/28/yle-uutisluokan-paiva-mita-oikeudenkaynnissa-tapahtuu/

Rikosoikeuden professori haastattelussa: https://tapauslehti.wordpress.com/2015/04/28/miksei-elinkautinen-ole-elinkautinen/

Padit olivat matkassa myös Las Palmasissa vierailleella 9A-luokalla ja niillä on tallennettu koulun arkea muutenkin. Seiskaluokkalaiset ovat tehneet yhteisöllisiä hyvää tekeviä hankkeita - ja niistäkin tehtiin totta kai pieni juttu jaettavaksi sosiaalisessa mediassa:
https://tapauslehti.wordpress.com/2015/04/27/hyvan-tekemista-vuosaaren-peruskoululla/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.