maanantai 11. toukokuuta 2015

Tasa-arvohanke Myllypuron ala-asteella


Koulullamme on 43 iPadia oppilaskäytössä. Kymmenen niistä on korttelikoululla, jossa opiskelevat 1.-2.-luokkalaiset. Pääkoulun 33 iPadia on jaettu kolmeen sarjaan, joita opettajat voivat varata luokkiin. Sarjat on nimetty hedelmiin, eläimiin, puihin ja Ankkalinnan hahmoihin. Jokaisella laitteella on oma ryhmään liittyvä nimi esimerkiksi greippi, koivu ja kirahvi.

Oppilaat tykkäävät uusista laitteista ja käyttö on sujunut pääosin ongelmitta, kaikki laitteet ovat tallessa ja ehjiä. Oppilaat ovat osoittautuneet näppäriksi laitteiden käyttäjiksi ja usein he ovat olleet apuna opettajille pulmatilanteissa.

Olemme käyttäneet esimerkiksi seuraavia sovelluksia: BookCreator, Popplet, PuppetPals, Math Bingo for TWO, Sanataituri, iMovie, GarageBand, Mollan matikkajuna, Molla ABC jne. Tallennuksessa olemme käyttäneet OneDrivea ja GoogleDrivea.

Koulullamme toimii mediakerho 5.-6.-luokkalaisille oppilaille. Mediakerhossa oppilaat ovat kirjoittaneet koulun blogia, johon he dokumentoivat koulun tapahtumia ja juhlia. Mediakerholaisten kirjoituksia koulun tapahtumista julkaistiin myös Myllypuroseuran Myllyviesti-lehdessä. Kerhossa on tehty myös omia videoita iMovie-sovelluksella. Syksyllä 2014 mediakerholaiset osallistuivat Mobiilisti maailmaan -hankkeen mobiilipelin suunnittelukilpailuun. He tekivät ActionTrack -sovelluksella jouluaiheisen radan koulun lähiympäristöön. Keväällä mediakerholaiset ovat harjoitelleet pelikoodaamista Scratch-ohjelmalla Mustakiven ala-asteen opettajan Pekka Hummelinin johdolla.

Koulumme teknologiatiimi järjesti huhtikuussa iPad-viikon, jolloin kaikki koulun oppilaat pääsivät käyttämään laitteita. Viikon teemana oli internetin turvallinen käyttö. Teknologiatiimi suunnitteli ActionTrack -sovelluksella koulun sisälle suunnistusradan, jonka tehtävät liittyivät internetin käyttöön. Luokissa visailtiin saman aiheen Kahoot -tietokilpailulla.

Marjaana Siivonen ja Leea Pekkanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.