keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Ylä-Malmin peruskoulu

Ylä-Malmin peruskoulu

Koulumme on mukana Tasa-arvohankkeessa. Olemme olleet hankkeessa mukana vuodesta 2013 alkaen. Hankkeen tietotekniikkaosiossa olemme saaneet kouluun ipadeja. Ipadit saimme kesällä 2014. Niitä on noin 50 kappaletta. Niitä on käytetty koulussa eri oppiaineiden opetuksessa luokilla 5-9 sekä erityisopetuksessa myös luokilla 1-4. Jokainen oppilas luokilla 6-9 on myös saanut lainata iPadin kotiin kahdeksi viikoksi.  Kaikki oppilaat eivät ole kuitenkaan halunneet lainata koulun laitetta. Yleensä syynä on se, että heillä on jo vastaava laite käytössä.

Laitteiden opetuskäyttö on lisääntynyt tasaisesti lukuvuoden aikana. Ensi vuonna saamme laitteita lisää ja otamme ne myös kunnolla käyttöön luokilla1-4. Tarkoituksena on jättää joistain oppiaineista joiltain vuosiluokilla paperiset työkirjat pois ja korvata niitä sähköisillä materiaaleilla. Tämän toivotaan myös lisäävän oppilaiden motivaatiota opiskella kun joka vuosiluokilla ei käytetäkään keskenään ihan samoja materiaaleja.

Ipadeille on oma paikkansa opetuksessa. Erilaisia opetusappseja voi käyttää tai oppilaat voivat tehdä pieniä esitelmiä tai videoita. Laitteiden käyttöön tulee tulevina vuosina varmasti lisääkin ideoita. Tällä hetkellä ainakin omassa opetuksessani iPad on väline tiettyihin asioihin mutta perinteinen tietokone tai vielä perinteisempi ruutuvihko ovat tärkeässä roolissa myös.

Lukuvuosi 2015-2016
Ensimmäiset viikot on menty samalla kuviolla kuin viime lukuvuonna. Lokakuussa koululle saapuu uusia laitteita. Sen jälkeen saamme ipadit käyttöön myös luokkien 1-4 opetuksessa. Luokille 5-9 saamme lisää Windows-tietokoneita sekä taysin uutena asiana Chromebook -tietokoneita. Uusien laitteiden tultua organisoimme laitteiden käyttöä uudella tavalla. Yksittäiset opettajat voivat varata laitteita aina viikoksi (tai useammaksi) kerrallaan. Tässä on etuna, että laitteita ei tarvitse kantaa edestakaisin joka oppitunnin jälkeen ja myös se, että opettajien on helpompi suunnitella erilaisia projekteja, joissa laitteita tarvitaan.

TVT:n opetuskäyttöä edistetään tänä lukuvuonna muillakin keinoilla. Otamme käyttöön suunnitelman, jossa täsmennetään, mitä tietoteknisiä taitoja pitäisi oppia kullakin vuositasolla ja luokkien 7-9 osalta vielä se, että missä oppiaineessa taidot tulisi opettaa. Jokainen luokkataso osallistuu myös vähintään yhteen ilmiökokonaisuuden opiskeluun ja näissä tietotekniikan käyttö on myös mukana vahvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.